copilul tau este cel mai important membru al familiei!

Descopera recomandarile super-mamelor din Romania si afla cum sa fii mereu pregatita in relatia
pe care o construiesti cu copilul tau si totul despre protectia viitorului, sanatatii si educatiei acestuia.

Educatia, de orice tip, cea mai buna zestre pentru viitorul copilului tau

Intotdeauna am considerat ca cea mai buna zestre pe care poti sa i-o lasi copilului tau este o buna educatie. Si aici nu ma refer doar la educatia academica, ci si la multe aspecte esentiale pentru viata. Educatia financiara, sociala, juridica sunt fapte care conecteaza copilul, intr-un fel sau altul, la lumea in care traieste.
Fetita mea m-a intrebat, odata, de ce nu poate avea o jucarie noua in fiecare zi. De ce, daca ea isi doreste din toata inima? Atunci i-am explicat ca fiecare lucru costa, oricat de mic ar fi. Si i-am mai zis ca pentru fiecare lucru primit e nevoie de munca. Si, incetul cu incetul, am incercat sa o responsabilizez in privinta banilor. Pentru ca doar atunci cand ii explici copilului tau regulile simple care tin, pur si simplu, de modul in care cheltuiesti si economisesti fiecare banut, acesta va intelege.
Cand vine vorba de educatie financiara, scoala iti ofera, din pacate, prea putine informatii. La fel cand vine vorba si despre un stil de viata sanatos si frumos. Astfel ca, noua parintilor, ne revine inca o data responsabilitatea sa ne ocupam de aceste aspecte pentru copiii nostri. Un mic exercitiu cu care am reusit, cred eu, sa ii dau fiicei mele o reprezentare corecta a notiunii de economisire si valorificare in viitor a banilor a fost obisnuita strangere a lor in… pusculita. Dar acest lucru l-am facut abia mai tarziu, cand am fost sigura ca ea intelege. Dobandirea este si ea importanta, insa vine de cele mai multe ori ca bonusuri sau recompense pentru lucrurile usoare pe care reuseste singura sa le faca; fie ca este vorba de gospodarie, rezultate deosebite, performante scolare sau extrascolare. Este o experienta interesanta si amuzanta, care  insa trebuie urmarita, prin referiri periodice, atunci cand copiii iti solicita, asa cum spuneam si mai sus, vizavi de jucarii, un obiect nou, mai mult sau mai putin util. Raportarea la comoara proprie din pusculita ii ajuta pe ei sa aiba un alt gen de reprezentare a valorii financiare, a obiectului dorit si daca merita sau nu ca pusculita sa fie "sparta" pentru acesta.
Alegerile bune pe care le facem in prezent trebuie sa fie alegerile bune pentru viitorul copiilor nostri. Asta imi este clar. Dar chiar si noi mai gresim. Ohoo, si inca foarte mult! Tot ce stiu, insa, este ca pentru cei dragi noua trebuie sa construim. Sa construim viitorul dorit, sa contribuim zilnic la educatia lor, sa avem in vedere o gama larga de produse financiare care sa le sustina viitorul, sa-i familiarizam cu alegerile bune - independent de noi si sa transformam, putin, cate putin, ziua de maine intr-una sigura pentru ei.
Cum sa construiesti o lume ideala pentru copilul tau, sa-l sustii si sa ii oferi educatia de care are nevoie? Dar cum sa asiguri protectia ta si a familiei tale si sa iei cele mai bune decizii pentru viitor?
Cei de la Metropolitan Life sunt de parere ca se poate. Si vin cu raspunsul: WISE Plan, solutia lor completa de asigurare cu componenta de investitii, care ofera protectia flexibila si personalizata stilului nostru de viata si oportunitatea de a investi pentru construirea viitorului dorit. Si, mai mult, este primul produs care ofera bonusuri pentru evenimentele fericite din viata noastra.
Daca vrei sa afli mai multe detalii, intra aici. Poti completa si formularul de contact din pagina, iar un consultant Metropolitan Life te va contacta pentru a-ti oferi informatiile de care ai nevoie. Sunt sigura ca vei gasi ce te intereseaza. Eu am intrat deja si am aflat o gramada de informatii, care sigur ma vor ajuta sa fac o alegere buna pentru viitorul copilului meu.

Oana Cuzino

OANA CUZINO

Afla ultimele sfaturi ale uneia dintre cele mai apreciate mamici din Romania, Oana Cuzino, in exclusivitate pentru Metropolitan Life, ca fiecare decizie pe care o iei pentru viitorul copiilor tai sa fie una informata.

afla mai multe >