copilul tau este cel mai important membru al familiei!

Descopera recomandarile super-mamelor din Romania si afla cum sa fii mereu pregatita in relatia
pe care o construiesti cu copilul tau si totul despre protectia viitorului, sanatatii si educatiei acestuia.


Despre bani, educatie dorinte si implinirea lor

Asa cum ii invatam pe cei mici ce inseamna respectul, cum sa fie empatici, cum sa ajute pe cineva, cum sa scrie, sa citeasca si chiar sa gandeasca, una dintre marile lacune in educatie (eu simt ca a lipsit si la noi, in generatia parintilor de acum si de aceea exista marele...

citeste mai mult >

Educatia, de orice tip, cea mai buna zestre pentru viitorul copilului tau

Intotdeauna am considerat ca cea mai buna zestre pe care poti sa i-o lasi copilului tau este o buna educatie. Si aici nu ma refer doar la educatia academica, ci si la multe aspecte esentiale pentru viata.

citeste mai mult >

Tulburarile emotionale ale copiilor

Ce e de facut? Ori de cate ori sesizam (sau numai ni se pare) astfel de schimbari la copilul nostru, este bine sa il observam cu atentie o perioada de timp, sa discutam cu celalalt parinte si cu alte persoane adulte care il cunosc si interactioneaza frecvent cu el pentru a vedea daca si aceste persoane au sesizat ceva.

citeste mai mult >

Gadgeturile si copiii

William Greenough, un psiholog american care a studiat vreme de 20 de ani plasticitatea creierului uman si efectul mediului asupra invatarii, pune in evidenta importanta pe care o are asa numitul enriched learning environment (mediu de invatare imbogatit) asupra dezvoltarii mintii...

citeste mai mult >

Copiii si divortul parintilor

Siguranta copiilor este adesea invocata de parintii aflati in divort, dar, de fapt, de multe ori ignorata. Nu putine sunt cazurile in care copiii sunt de-a dreptul sechestrati de parintii lor sau de bunici ca sa nu il vada pe celalalt, in conditii care ii pun sanatatea si chiar viata in pericol.

citeste mai mult >

Sporturile de iarnă

Practicarea sporturilor de iarna prezinta multiple avantaje nu doar din punct de vedere al dezvoltarii fizice si al sanatatii, ci si al educatiei, formarii caracterului si personalitatii copiilor.

citeste mai mult >

Vacanta de iarna

Plecarea de acasa si schimbarea rutinei obisnuite ne relaxeaza, dar, acest lucru poate aduce modificari de comportament la copii. Unele schimbari in comportamentul copiilor pot fi pozitive (copilul invata sa practice un sport nou...

citeste mai mult >

Implicarea copiilor in treburile casnice

Fiecare persoana isi formeaza o anume imagine despre sine in relatie cu familia, cu cercul de prieteni si de cunoscuti, cu lumea, in general. O imagine buna despre sine se bazeaza pe experienta ...

citeste mai mult >

Sfaturi pentru o vacanta perfecta in familie

Vacantele sunt cele mai asteptate perioade ale anului si le ofera celor mari si celor mici, deopotriva, ocazii de a trai experiente unice, iesite din rutina, de a se relaxa, de a-si “incarca bateriile” pentru urmatoarele luni si, de ce nu, de a invata lucruri noi.

citeste mai mult >

Animalele de companie – rolul lor in dezvoltarea copilului

Animalele de companie sunt o sursa de stimulare fizica si mentala pentru orice persoana, copil sau adult. Pentru micutii nostri, prietenii necuvantatori sunt o cale de a descoperi si de a invata o multime de lucruri interesante ...

citeste mai mult >

Sfaturi pentru un comportament adecvat la masa

Copiii nostri au, asemenea adultilor, preferinte culinare. In plus, gustul este un simt care se si cultiva cu rabdare si atentie. Copiii au nevoie sa stie cum sa manance astfel incat sa nu fie dezagreabili pentru comesenii lor.

citeste mai mult >

Cum procedam atunci cand copilul are o criza de nervi?

Crizele de nervi sunt situatii care, indiferent de varsta copilului, pot prezenta anumite riscuri pentru siguranta lui. In primul rand, este vorba de riscul de accidentare a copilului. In functie de varsta, copiii...

citeste mai mult >

Jocul – impactul sau benefic asupra comportamentului copilului

Jocul are o deosebita importanta in educarea si disciplinarea copilului, modelandu-i comportamentul in relatie cu ceilalti copii, dezvoltandu-i capacitatea si abilitatile de comunicare, socializare si invatare.

citeste mai mult >

SANATATE

Sanatatea copilului tau este esentiala. Ia Alegeri bune pentru viitor ca el sa aiba parte doar de ce este mai bun pentru o dezvoltare usoara.

afla mai multe >

PROTECTIE

Stim prea bine ca iti doresti cele mai marete lucruri pentru copilul tau. Fa Alegeri bune pentru viitor si, oricare ar fi acestea, se vor transforma in realitate.

afla mai multe >

OANA CUZINO

Afla ultimele sfaturi ale uneia dintre cele mai apreciate mamici din Romania, Oana Cuzino, in exclusivitate pentru Metropolitan Life, ca fiecare decizie pe care o iei pentru viitorul copiilor tai sa fie una informata.

afla mai multe >

Sau filtreaza articolele dupa varsta copilului tau